zaterdag 17 augustus 2013

Parijs - dag 3

Bonsoir, nog even een berichtje op de valreep.
Vandaag was een zeer volle, maar ook zéér tevredenstellende dag!

We begonnen om half 11 halverwege de Champs Elysées. Slenterend en winkelend bereikten we bijna de Arc de Triomphe. Na te zijn overgestoken, belandden we bij de sjieke pattisserie Laduree. We kochten daar een zakje overheerlijke macarons die we op een bankje langs de weg opaten ( iets minder chique, maar hé...verschil moet er zijn..).
Daarna liepen we door in de richting van het Louvre, waar we dankzij onze gids een sluiproute naar de ingang namen, super!

Na een uurtje stuurden onze knorrende magen ons naar iets eetbaars, gelukkig zit er gewoon een MacDo onder de pyramide van het Louvre!
Gelukkig kwamen we toen weer boven de grond waar de zon alweer scheen, en we staken de Seine over, liepen langs de boekenstalletjes richting de superleuke boekhandel Shakespeare and Co. Helemaal engels midden in Parijs, in de wijk Quartier Latin. Daar brachten we de rest van de middag door, en aten er een vroege maaltijd.

En toen....wachtte ons nog een wandeling terug naar PLace de la Concorde, dwars door de Tuilleries. Heel mooi park, waar het vol met relaxende Fransen zat!
's Avonds nog van het uitzicht over de stad genoten vanuit de Tour Montparnasse 58e verdieping...!

War een dag, wat een indrukken, wat een moeie benen... Tijd om te gaan slapen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten